• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Adopteer uw hond volledig legaal!

Adopteer uw hond volledig legaal!De adoptie van een hond is dikwijls een mooie gebeurtenis die het begin markeert van een lang vriendschapsverhaal. Opdat die adoptie een mooie herinnering zou blijven, is het wel nodig de regels en zijn rechten te kennen zodat alles volgens het boekje kan gebeuren. Dat zal u achteraf in elk geval heel wat kopzorgen besparen.

Verkoopbewijs of adoptiecertificaat

Indien u een hond wil adopteren, kunt u er één kopen bij een fokker of er eentje adopteren bij particulieren of een nieuw leven schenken aan een hond die in een asiel achtergelaten werd. In elk geval, zou u een verkoopbewijs of een adoptiecertificaat moeten krijgen wanneer de hond uit een asiel komt. Op dat document moeten een aantal rubrieken vermeld worden: de gegevens van koper en verkoper, het identificatienummer van de hond alsook een waarborg betreffende de koopvernietigende gebreken bij de verkoop van huisdieren.

Gezondheidsboekje

Op het ogenblik van de adoptie van uw nieuwe hond, mag u niet vergeten zijn gezondheidsboekje te vragen. Het gaat gewoonlijk om een Europees paspoort waarin alle behandelingen die uw hond vóór de adoptie genoten heeft, vermeld staan. Wanneer een pup 8 weken oud is, kan hij voor het eerst gevaccineerd worden. Een tweede, noodzakelijke inenting volgt dan 3 tot 4 weken later. Indien u een volwassen hond gekocht hebt, moeten zijn jaarlijkse inentingen in orde zijn op het ogenblik van de adoptie. Wanneer de hond uit het buitenland afkomstig is, moet hij voor zijn vertrek ook nog gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid. Het gezondheidsboekje moet bovendien de wormdrijvende middelen vermelden die de hond gekregen heeft. De eerste behandeling tegen wormen kan al starten wanneer de hond één maand oud is.

Artikel gepubliceerd door op 15/01/2008

Vindt u het artikel interessant?