• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Adolescenten : handen af van mijn GSM !

Adolescenten : handen af van mijn GSM !Momenteel zijn er twee groepen adolescenten. Adolescenten met en adolescenten zonder GSM. En tussen beide groepen verloopt de communicatie niet steeds even vlot...

De GSM : to have or have not

“Cool, de nieuwe 8310 !” Voor alle duidelijkheid : we hebben het hier niet over de maten van het nieuwste topmodel waar adolescenten naar opkijken, maar over het nummer van het hipste GSM-model dat men absoluut moet hebben om “in” te zijn. De adolescenten zijn de laatste jaren één van de belangrijkste “doelwitten” van telefoonoperatoren ; ze kunnen zich alvast in de handen wrijven. Volgens een studie voor de website Kiwee zouden jongeren van 15 tot 24 jaar de leeftijdgroep zijn met de meeste GSM's (78,5% van de gebruikers). De GSM is voor veel adolescenten een onmisbaar attribuut geworden. Aan de schoolpoort zijn GSM bovenhalen, zijn tekstberichten lezen of een SMS-je sturen naar vrienden of vriendinnen is belangrijker geworden dan keuvelen met leeftijdgenoten die lijfelijk aanwezig zijn.

Adolescenten : meer en sneller communiceren

Maar waarom is de GSM zo belangrijk geworden in het leven van adolescenten dat ze er soms verslaafd aan zijn? Adolescenten hebben veel behoefte aan contact. Op de één of andere manier geeft het bezit van een GSM de adolescent het gevoel bij de “groep” of “bende” te horen en deze op elk ogenblik te kunnen bereiken. De inhoud van de berichten is van weinig belang, contact houden is belangrijker. Bovendien, rond de leeftijd van 12-14 jaar worden de berichten talrijker maar korter.

Artikel gepubliceerd door op 04/02/2003

Vindt u het artikel interessant?