Adderwortel (Polygonum bistorta)

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Samenstelling/Eigenschappen

De adderwortel is een plant met een wortelrozet van driehoekig-eironde bladeren, met gevleugelde bladsteel, onvertakte of zeer weinig vertakte stengel en meestal een enkele, cilindrische, roze bloemaar.

Bereiding

Een afkooksel maken door 50 gram gedroogde adderwortel gedurende een half uur in een halve liter water te laten koken. Zeven en laten afkoelen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Moet men vegetariër worden ? Geüpdatet op 18/10/2012 - 10h42

Veeteelt vervuilt de planeet en verbruikt te veel water, de vissen verdwijnen uit de wateren, het vlees is schadelijk voor de gezondheid en zou bepaalde kankers en ziekten bevorderen. Moet men vegetariër worden om de planeet te redden en gezond te st...

Peterselie is gezond. Eet ervan zo veel u kunt! Geüpdatet op 06/06/2014 - 11h52

Wist u dat peterselie het meest gebruikte verse keukenkruid is? En het is meer dan alleen maar een geurig kruid om gerechten op te fleuren. Peterselie heeft veel smaak, het zit bomvol voedingsstoffen en heeft tal van geneeskrachtige troeven. Ontdek z...

Droge mond: ziekte of ongemak? Geüpdatet op 07/03/2006 - 00h00

Een droge mond (in medische kringen ook wel xerostomie genoemd) is een vaak voorkomend symptoom dat een kwart van de bevolking treft. De vraag is of dit gewoon een ongemak is of het resultaat van een echte onderliggende ziekte.

Meer artikels