• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Acupunctuur verlicht de kleine kwaaltjes van de zwangerschap

Acupunctuur verlicht de kleine kwaaltjes van de zwangerschap

Geneesmiddelen zijn tijdens de zwangerschap af te raden.
Maar hoe moeten al die kleine kwaaltjes verzorgd worden die ze meebrengt? Acupunctuur is een goed therapeutisch alternatief bij misselijkheid, rugpijn, constipatie en andere kleine zwangerschapkwaaltjes.

Acupunctuur: de energie in het lichaam beter laten stromen

Volgens de principes van de acupunctuur stromen er door ons lichaam verschillende soorten energie door de zogenaamde energiebanen of meridianen. Een betere doorstroming van die energie kan onder meer de kleine kwaaltjes tijdens de zwangerschap verlichten. Dat gebeurt door stimulatie met fijne naalden van bepaalde punten. Het idee om de energie beter te laten stromen, kan misschien verwondering wekken. Maar sommige studies lijken aan te wijzen dat acupunctuur tijdens de zwangerschap wel degelijk helpt. Als er geen contra-indicaties zijn voor deze gevoelige periode, is dat een mogelijke oplossing. Wend u dan wel tot een professional of competent iemand.

Welke zwangerschapsongemakken zijn met acupunctuur te behandelen?

Acupunctuur wordt aangeraden om:

Acupunctuur kan ook helpen de typische vermoeidheid tijdens de zwangerschap te verlichten. Acupunctuur is een preventieve geneeskunst. U hoeft dus niet te wachten tot de eerste ongemakken de kop opsteken om naar een acupuncturist te stappen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2016
Origineel artikel geschreven door op 11/02/2013

Bronnen: Met dank aan Béatrice Verstraete, gediplomeerd acupuncturist en vroedvrouw, voor haar bijdrage aan dit artikel.

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden