Acné, hygiëne en cosmetica

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 09/12/2003 - 00h00
-A +A

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels irriteren en kunnen acnébehandelingen hinderen. Andere elimineren al het vuil op het huidoppervlak en vermijden op die manier infecties.

PUB

Aan te raden zepen bij acné

Dermatologische zepen: hun reinigende en antibacteriële werking is goed geschikt voor een acnégevoelige huid. Ze schuimen niet. Reinigingsmelk: wordt uitstekend verdragen door een gevoelige huid, maar u moet na het aanbrengen wel uw huid afdrogen en vervolgens afspoelen met veel water. Sommigen vinden dit reinigingsritueel in "twee tijden" een ingewikkelde bedoening. Reinigingsgels: zijn aangepast aan een acnégevoelige huid, aangenaam en niet-irriterend.

Te vermijden

Goedkope zepen die veel schuimen: ze vernietigen de beschermende vetlaag, waardoor uw huid droog wordt. Ga systematisch na of uw reinigingsproduct geen werkzame bestanddelen tegen acné bevat, zoals een fruitzuur of een benzoylperoxide. Die laatste is irriterend. Het is overigens essentieel om uw huid niet te irriteren, bijvoorbeeld door erop te wrijven met een washandje. Er dreigen dan immers stoffen vrij te komen die nieuwe acnépuistjes kunnen doen ontstaan.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 09/12/2003 - 00h00 " Acné, des conseils pour votre quotidien " (" Acné: dagelijkse verzorgingstips "), Olivier Chosidow en Brigitte Dréno, Collectie Dialogue Médecin-Malade, Uitgeverij John Libbey Eurotext.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Acne en zwarte puntjes: ik heb puistjes, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h25

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen puistjes. Welke zijn onmisbaar om ze kwijt te raken, ze te camoufleren en weer een mooie huid te krijgen? Welke producten moet u kiezen voor zwarte puntjes en acnepuistjes?

Acne bij mannen Geüpdatet op 10/09/2014 - 09h33

Zwarte puntjes, witte puistjes, knobbels, cysten, rode plekken, enz. De huid van mannen zorgt soms (of vaak) voor problemen, zoals acne. Acne is altijd gênant en soms een regelrechte handicap, zowel in de puberteit als op volwassen leeftijd. Wat moet...

Acne: zeven tips voor een goede huidverzorging Gepubliceerd op 29/06/2015 - 15h37

Zo’n 80% van de jongeren heeft acne in een minder of meer uitgesproken vorm. In dit geval wordt de huidaandoening veroorzaakt door de puberteitshormonen. Maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Hoe moet iemand met acne zijn huid verzorgen z...

Meer artikels