Acidum hyperchloricum

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Samenstelling/Eigenschappen

De oertinctuur van dit homeopathische geneesmiddel is een zoutoplossing. Zoutzuur (HCl, acidum hypochloricum) is een kleurloos, onder druk tot vloeistof verdicht gas met een slijmvliesirriterende geur. Zoutzuur komt bij gezonde mensen in hoge concentraties in de maag voor, waar het wordt geproduceerd door speciale kliercellen. Het doet dienst bij een van de eerste fasen van de spijsvertering. Bepaalde aandoeningen (nerveuze maagklachten) gaan gepaard met een verhoogde produktie van zoutzuur.

Toepassing

Spijsverteringsstoornissen, chronische ontstekingsprocessen van het maagslijmvlies, lichte darmontstekingen, aften, eczematische aandoeningen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Aften: de oorzaak opsporen Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Aften zijn een oppervlakkige verzwering van de mond-, spijsverterings- en/of genitale slijmvliezen. Al zijn ze meestal onschuldig, toch moet de oorzaak opgespoord worden als ze terugkeren: bepaalde geneesmiddelen, de ziekte van Crohn, de ziekte van B...

Mondaften Geüpdatet op 02/09/2003 - 00h00

Aften - of erosie van het mondslijmvlies - zijn een zeer onschuldig probleem. Toch kunnen deze zweertjes op een ernstige aandoening wijzen, zoals de ziekte van Behcet of de ziekte van Crohn.

Koolstofmonoxide: het stille gevaar Geüpdatet op 10/01/2006 - 00h00

Koolstofmonoxide is een geurloos en kleurloos gas, maar het kan wel voor verstikking zorgen. Jaarlijks overlijden in Europa miljoenen mensen aan intoxicatie met CO. Het betreft lang niet alleen mensen die in moeilijke omstandigheden leven, het kan bi...

Meer artikels