Acht gangbare ideeën over cholesterol en hart- en vaataandoeningen: juist of fout?

"Ik voel me nog goed, ik ben fit. Ik hoef mijn cholesterol niet te controleren."

Veel mensen hebben hardnekkige ideeën over cholesterol en hart- en vaataandoeningen die gebaseerd zijn op het principe dat "het alleen de anderen overkomt".

Doe de test om te weten of u gelijk hebt.

  • Question 1 sur 81) Een hartaanval is iets wat vooral mannen treft en zelden vrouwen.
  • Question 2 sur 82) Ik voel me goed, er is dus geen enkele reden waarom ik naar de huisarts zou gaan voor een cholesterolmeting.
  • Question 3 sur 83) Ik voel me nog jong, ik hoef me niets aan te trekken van hart- en vaataandoeningen.
  • Question 4 sur 84) Ik heb mijn cholesterol enkele jaren geleden laten meten. Alles gaat goed, ik loop geen enkel risico.
  • Question 5 sur 85) De cholesteroltest moet om de vijf jaar worden gedaan.
  • Question 6 sur 86) Ik ben vrij mollig maar doe aan sport, mijn cardiovasculaire risico is dus kleiner.
  • Question 7 sur 87) Ik heb altijd een normaal gewicht gehad. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over mijn cholesterol.
  • Question 8 sur 88) De huidige geneesmiddelen tegen verhoogde cholesterol zijn zo doeltreffend dat het niet langer nodig is om een dieet te volgen.
Quiz initialement publié le 25/08/2014 - 09h30 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/09/2014 - 18h07
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Kan ik mijn astma echt onder controle krijgen? Geüpdatet op 11/05/2015 - 10h22

Astma is een ziekte die behandeling vraagt en waar we ook vat op kunnen krijgen . We hadden een interview met een patiënte over haar ziekte en hoe ze de aandoening onder controle leerde krijgen. Dankzij het programma voor astma-educatie voelt Marie-P...

Cholesterol: weet u wat mag en wat niet mag? Geüpdatet op 11/09/2009 - 00h00

Te veel slechte cholesterol is een belangrijke risicofactor van hart- en vaataandoeningen . Het is dus in het voordeel van uw hart en uw bloedvaten dat u weet hoe u fouten kunt vermijden. Test uw kennis en antwoord op de volgende vragen.

Ik heb borstkanker gehad, en dan? Geüpdatet op 13/01/2014 - 10h50

Op een dag werd ik geconfronteerd met borstkanker, iets wat in België elk jaar bijna 10.000 vrouwen overkomt. Het was geen leuke periode, maar ik ben er goed uitgekomen en vandaag, dertien jaar later, voel ik me prima! Dit is het dagboek van mijn bor...

Meer artikels