Abrikozenjam

Recept aangemaakt op 21/08/2012 - 09h16 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 04/08/2016 - 09h18
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

1 citroen
500 gr abrikozen zonder pit
450 gr fijne suiker
6 ontvelde abrikozen
1 peultje vanille
PUB

Bereiding van abrikozenjam

Pers de citroen: u moet een halve soeplepel hebben.

Snij de helft van de abrikozen in twee en zet in een terrine.

Doe er de suiker en citroensap over en meng goed. Laat ze 24 uur trekken.

Doe de abrikozen in een zeef boven een kookpot. Smelt het vanillepeultje en doe ook de ontvelde abrikozen in de getrokken siroop. Laat deze siroop zachtjes koken op 118°C.

Gooi dan de kwartjes abrikoos in deze siroop. Zet het vuur wat zachter en laat koken op 106°C gedurende ongeveer 18 minuten.

Laat de jam dan volledig afkoelen als u ze meteen wilt gebruiken. Anders doet u het in potten en sluit ze meteen af.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 21/08/2012 - 09h16 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 04/08/2016 - 09h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB