Abrikozencompote met kaneel en vanille

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor vier personen.


Abrikozen (vers of gedroogd):
Builtje thee: 1
Vanille: een half stokje
Kaneel: een stokje

de bereiding


Het is nog te vroeg voor abrikozen, maar gedroogde abrikozen kunnen net zo goed gebruikt worden voor dit dessert. Ze hebben dezelfde voedingseigenschappen als verse abrikozen.
Giet een kommetje water in een pan, voeg de thee toe, een half stokje vanille en een stokje kaneel.
Breng aan de kook. Voeg de gedroogde abrikozen toe en laat het mengsel twee minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en verwijder het theebuiltje. Laat de abrikozen zwellen op kamertemperatuur.
Zet het gerecht daarna in de koelkast. Dien koel op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB