Abrikozen met vanilleplattekaas

Recept aangemaakt op 07/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/08/2017 - 16h32
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

12 grote abrikozen
100 g fijne suiker
1 pot kwark (20 % VG)
1 vanillepeul
1 bakje frambozen
verse munt

PUB

Bereiding voor Abrikozen met vanillekwark



Was de abrikozen, snij ze doormidden en verwijder de kern.
Breng 3 glazen water in een steelpan aan de kook, samen met de suiker.
Doe de halve abrikozen in deze siroop en laat ze 3 minuten trekken. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Doe de kwark in een kom. Snij de vanillepeul open en schraap er met een mes de zaadjes uit. Doe die bij de kwark. Voeg een tweetal lepels van de siroop toe en meng goed. Giet de rest van de siroop weg.
Vul de halve abrikozen op met de vanillekwark. Leg er enkele frambozen bovenop en werk af met een blaadje munt.
Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
 
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/08/2017 - 16h32
PUB