Aardbeientaart met rode vruchten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 30/08/2012 - 13h41
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

250 gr taartdeeg
250 gr aardbeien
1 bakje frambozen
1 bakje braambessen
1 bakje bosbessen
1/2 citroen
2 soeplepels griessuiker
2 soeplepels stukjes pistache

Bereiding van aardbeientaart met rode vruchten

Bereid het taartdeeg.

Zet de oven op 180°C.

Rol het deeg uit op een vorm van 22 cm.

Prik de bodem met de tanden van een vork. Zet 15 à 20 min in de oven.

Ondertussen maakt u de aardbeien schoon, haal de steeltjes weg en snij ze in twee. Bewaar ze in een kom.

Dan maakt u de konfijt van rode vruchten:

Ontdoe de frambozen van hun steeltje en gooi de helft op een bord. De andere helft gooit u in een kookpot.

Verwijder het steeltje ook bij de braambessen en bosbessen en gooi deze ook in de kookpot samen met het sap van een halve citroen en de poedersuiker.

Laat rustig koken en roer voorzichtig tot de suiker goed gesmolten is.

Laat de taartbodem afkoelen. Haal de dan uit haar vorm en leg ze op een schotel.

Giet de konfijt van rode vruchten er gelijkmatig over en leg dan de aardbeien en de rest van de frambozen erop.

Strooi er tenslotte wat stukjes pistache over.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 30/08/2012 - 13h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB