Aardbeiensorbet met sinaasappel

Recept aangemaakt op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/05/2014 - 17h47
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

400 g aardbeien
2 koffielepels Grand Marnier
4 eetlepels suiker
1 sinaasappel
1bakje aalbessen

Bereiding van aardbeiensorbet met sinaasappel

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij er 400 gram van in stukken.
Hou de rest apart. Mix de aardbeien samen met de Grand Marnier en de helft van de suiker. Giet in een sorbettoestel en laat 1 uur draaien. Of zet de bereiding in een schotel en zet ze 3 uur in de diepvriezer.

Verwarm intussen de oven voor op 60 °C. Schil de sinaasappel en snij de schil in flinterdunne reepjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water. Schrik ze dan meteen onder koud stromend water. Dep ze droog met een vel keukenpapier en rol ze door de rest van de suiker. Verdeel ze over een braadrooster en laat ze 1 uur drogen.

Pers de sinaasappel uit. Verdeel het sap over individuele schoteltjes en zet die in de diepvriezer.

Snij de apart gehouden aardbeien in tweeën en verdeel ze over de schoteltjes. Zet ze weer in de diepvriezer.

Haal de schoteltjes tien minuten voor het opdienen uit de diepvriezer. Schep net voor het opdienen een bol sorbet in elke schoteltje. Verdeel de sinaasappelschillen erover en dien meteen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/05/2014 - 17h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB