Aardbeienmousse met kiwi's

Recept aangemaakt op 01/01/2014 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/06/2017 - 16h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

500 gram platte kaas met 20% vet
1 eetlepel pistachenootjes
4 kiwi's
400 gram aardbeien
verse munt

PUB

Bereiding van aardbeienmousse en kiwi's



Doe de platte kaas in een kom.

Vermaal de pistachenootjes in een vijzel en doe ze erbij.

Klop goed op met een garde om de platte kaas luchtiger te maken en de pistachenootjes eronder te mengen.

Schil de kiwi's. Snij één kiwi in stukjes, leg ze op een bord en prak ze fijn met een vork. Meng deze puree onder de platte kaas. Snij de overige kiwi's in plakjes. Leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.

Was de aardbeien. Snij 5 of 6 vruchten in stukjes, prak ze fijn zoals de kiwi's en meng ze onder de platte kaas.

Zet het mengsel 1 tot 2 uur in de koelkast tot het lichtjes is opgestijfd.

Snij de rest van de aardbeien in tweeën, leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.

Doe de platte kaas net voor het opdienen in een kleine kom en verdeel het over de borden. Schik er de sneetjes kiwi's en de gehalveerde aardbeien omheen en versier met blaadjes munt.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/2014 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/06/2017 - 16h50
PUB