Aardbeien met sinaasappelcrème

Recept aangemaakt op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 18/06/2012 - 15h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

500 gr aardbeien
20 cl halfvolle melk
1 sinaasappel
2 eigelen
2 soeplepels poedersuiker
2 soeplepels Grand Marnier
1 soeplepel pijnboompitten
PUB

Bereiding van aardbeien met sinaasappelcrème

Doe de melk samen met de eierdooiers en de suiker in een steelpan en klopt op tot een mooi homogene massa.
Was de sinaasappel en rasp de schil. Doe die bij de melk. Pers de sinaasappel uit en zet het sap opzij.
Zet de pan weer op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat de crème onder voortdurend roeren koken tot ze aan de (houten) lepel blijft kleven.

Doe nu het sinaasappelsap en Grand Marnier erbij, roer goed en giet de crème in een grote kom. Laat wat afkoelen en zet daarna nog minstens 2 uur in de koelkast.

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij ze doormidden.
Doe ze in de sinaasappelcrème en roer voorzichtig. Strooi er tot slot de pijnappelpitten over.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 08/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 18/06/2012 - 15h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB