Aardbeien met kruidenwijn

Recept aangemaakt op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/05/2014 - 17h33
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

500 g aardbeien
1/2 fles rode wijn
50 g suiker
1 staafje kaneel
1 kruidnagel
1 steranijs
1 kardemompeul
1/2 sinaasappel (onbespoten)
PUB

Bereiding van aardbeien met kruidenwijn

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes, snij ze in stukken en doe ze in een kom.

Doe de wijn samen met de suiker, het in stukken verdeelde kaneelstaafje, de kruidnagel, de steranijs en de kardemomzaadjes in een steelpan.
Breng langzaam aan de kook. Flambeer de bereiding om de alcohol te doen verdampen en laat dan nog 1 minuut pruttelen.

Plaats een zeef op de kom met de aardbeien en giet de kokende wijn over aardbeien.

Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil. Doe die bij de aardbeien en roer voorzichtig.

Dien koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 08/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 26/05/2014 - 17h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB