Aardbeien met gembermoes

Recept aangemaakt op 12/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2015 - 12h03
-A +A
Soort :
desserts
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :
50 g gember (bol) 30 g suiker 1 bakje aardbeien

Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.

PUB

De bereiding van aardbeien met gembermoes

Maak dit recept indien mogelijk twee uur op voorhand klaar.
Schil de gember en snij hem in kleine staafjes.
Maak een siroop door de suiker te vermengen met 3 cl water (ongeveer 1/3 van een glas). Zodra ze kookt, voegt u de gember toe aan de siroop. Laat gedurende tien minuten koken op een heel zacht vuurtje, haal de kom vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien (wassen is niet nodig). Snij ze in stukjes.
Giet de koude gembermoes over de aardbeien en meng het geheel door elkaar. Plaats de slaschalen twee uur in de koelkast.
Als u geen tijd hebt om deze aardbeien op voorhand klaar te maken, plaats de slaschalen dan tien minuten in de diepvriezer, zodat u dit dessert toch lekker fris kan opdienen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 12/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/06/2015 - 12h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB