Aardbeien met gember

Recept aangemaakt op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/05/2014 - 17h34
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

600 g aardbeien
1 citroen
40 g suiker
verse gember
blaadjes munt

Bereiding van aardbeien en gember

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij ze in stukken.
Doe ze in een kom en strooi er een eetlepel suiker over.

Pers de citroen uit en giet de helft van het sap over de aardbeien. Roer goed en laat op een koele plek intrekken.

Schil en rasp de gember.

Doe de rest van de suiker in een steelpan, giet er een glas water (15 cl) bij en breng aan de kook. Doe de geraspte gember en de rest van het citroensap erbij. Haal de pan van het vuur en laat trekken.

Giet de siroop net voor het opdienen bij de aardbeien en roer.

Strooi er enkele versnipperde blaadjes munt over.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/05/2014 - 17h34
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB