Aardbeien met gekonfijte abrikozen

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten
Voor 4 personen

300 gram aardbeien
300 gram abrikozen
2 sinaasappelen (onbehandeld)
1 citroen (onbehandeld)
2 dl witte wijn
1 steranijs
1 mespunt kaneelpoeder
1 vanillepeul
1 eetlepel honing
verse munt

Bereiding
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij de abrikozen doormidden en verwijder de pitten. Snij ze in schijven. Was de sinaasappelen en de citroen. Rasp de schil van de citroen en van één sinaasappel. Pers beide sinaasappelen uit.
Giet de wijn en het sinaasappelsap in een kookpot. Doe de steranijs erbij samen met het kaneelpoeder.
Snij de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap er met een mesje de zaadjes uit. Doe ze in de kookpot. Doe de honing erbij.
Verwarm langzaam en roer goed om de vanillezaadjes gelijkmatig te verdelen. Laat 10 tot 15 minuten totdat het vocht een beetje is ingekookt.
Doe er de sneetjes abrikozen bij en na nog eens 3 minuten de aardbeien. Laat nog eens 2 minuten razen.
Haal het fruit met een schuimspaan uit de pot. Schik ze op een schotel.
Zet het vuur wat harder en laat het vocht nog 2 tot 3 minuten verder inkoken. Verwijder de steranijs als het mengsel stroopachtig is en giet het over het fruit.
Laat afkoelen.
Zet koel weg tot net voor het opdienen. Versier met wat verse munt.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB