Aardbeien in wijn met kaneel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten
Voor 4 personen

5 dl rode wijn
2 sinaasappelen
3 eetlepels fijne suiker
2 staafjes kaneel
500 gram aardbeien
enkele blaadjes munt

Bereiding
Giet de rode wijn in een kookpot. Pers de sinaasappelen uit en doe het sap erbij. Verwarm langzaam. Laat 10 tot 15 minuten razen tot de wijn een beetje is ingekookt. Doe er de suiker bij. Laat nog eens 5 minuten verder razen zodat de wijn nog iets meer inkookt. Roer goed zodat de suiker volledig smelt. Haal de pot van het vuur. Breek de kaneelstaafjes in stukjes en doe ze erbij. Laat trekken tot de wijn volledig is afgekoeld. Zet de pot in de koelkast. Was de aardbeien en snij ze in schijfjes. Doe ze in een kom of een bord. Bewaar ze in de koelkast tot net voor het opdienen. Filter de wijn net voor het opdienen. Giet ze bij de aardbeien.
Versier met enkele blaadjes munt.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB