Aardappelwafel met ham

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/01/2014 - 15h40
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Aardappelen: 800 g
Ham: 4 sneden
Olie: 2 eetlepels
PUB

Bereiding van Aardappelwafel met ham

Schil en spoel de aardappelen en droog ze goed af. Rasp ze als wortelen (gebruik een rasp met middelgrote openingen).
Leg ze op een propere doek en strooi er peper en zout over. Meng ze met de hand, zodat de kruiden goed verdeeld worden.

Verwijder het vet van de ham en snij hem in dunne reepjes.

Smeer een antiaanbakpan in met olie. Giet er een laag geraspte aardappelen in en verdeel vervolgens de ham. Doe er dan de rest van de aardappelen bij en stamp ze aan, zodat ze goed gespreid worden.
Bak ze gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Draai ze om met een spatel, om na te gaan of de onderkant mooi goudbruin is.

Keer de pan om op een ronde schotel. Voeg er de rest van de olie aan toe, leg de wafel opnieuw in de pan en laat de andere kant zachtjes bakken gedurende ongeveer 10 minuten.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 14/01/2014 - 15h40
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB