Aardappelpannetje met pruimen en kaneel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen
Ingrediënten
12 pruimen (of meer al naargelang de grootte)
800 gram krielaardappelen
1 ui
50 gram gerookt spek
2 eetlepels olijfolie
oe koffielepel kaneel
zout
versgemalen peper

Bereiding
Laat de pruimen weken in lauw water en haal de pit eruit.
Was de aardappelen, maar schil ze niet. Schuur ze met een sponsje af in water en droog ze goed.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de olie in een pot met antiaanbaklaag en laat het spek en de ui op een hoog vuur bruinen. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe de aardappelen in de pan. Schud de pot zodat de aardappelen aan alle kanten geolied zijn. Bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten en roer geregeld. Controleer met de punt van een mes of ze nog niet gaar zijn.
Doe er dan de ui, het spek en de uitgelekte pruimen bij.
Strooi er een beetje zout over, peper en het kaneel.
Laat nog eens 5 minuten al roerend stoven.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB