Aardappelkoek

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Dit menu is samengesteld op basis van seizoenproducten. Het is evenwichtig en bovendien bereid met weinig vetten.

PUB

Ingrediënten voor twee personen


Aardappelen: 500 g
Aardnootolie: 1,5 eetlepel

Bereiding


Bereidingstijd: 30 minuten
Schil en spoel de aardappelen. Rasp ze (zoals wortelen) en leg ze op een propere doek. Veeg ze goed af en bestrooi ze met zout. Roer goed, zodat het zout mooi verdeeld is.
Warm de helft van de olie op in een antiaanbakpan en stapel de aardappelschijfjes op elkaar in wafelvorm. Bak ze gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje.
Plaats een groot bord op de pan en keer de pan om: de wafel ligt nu op het bord.
Doe er de rest van de olie bij en verwarm ze. Laat de aardappelkoek in de pan glijden en bak hem gedurende 10 à 15 minuten aan de andere kant.
De aardappelkoek moet aan beide kanten mooi goudbruin zijn, en de binnenkant moet lekker zacht zijn.
Goed warm serveren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB