Aardappelkoek met tomme de brebis

Recept aangemaakt op 06/03/2012 - 09h45 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016 - 10h43
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

800 gr grote aardappelen
2 uien
1 bosje peterselie
200 gr tomme de brebis
1 soeplepel olijfolie
versgemalen peper
PUB

Bereiding van aardappelkoek met tomme de brebis

Was de aardappelen, schil ze niet.

Kook ze gedurende 15 à 20 minuten in kokend gezouten water, naargelang hun grootte. Controleer de cuisson met een mespunt : ze moeten nog een beetje hard zijn vanbinnen.

Ondertussen schilt en versnippert u de uien. Maak ook de peterselie schoon en snij fijn. Snij de tomme de brebis in sneetjes.

Schil dan de aardappelen en snij ook in sneetjes.

Warm een pan op met een beetje olijfolie en doe de schijfjes aardappel, de versnipperde uien en peterselie erin. Laat koken op een middelmatig vuur gedurende 15 minuten.

Leg dan de sneetjes tomme de brebis erop en voeg wat peper toe. Bedek de pan weer en laat nog 5 à 10 minuten koken tot de kaas gesmolten is.

Draai de koek om en laat nog 5 minuten koken.

Leg het daarna op een schotel, voeg nog wat versgemalen peper toe en serveer goed warm.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/03/2012 - 09h45 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/11/2016 - 10h43
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB