Aardappelen à la paysanne

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/11/2011 - 14h05
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1,5 kg aardappelen
120 gr gerookte ham
2 grote uien
1soeplepel olijfolie
1 glas witte wijn
1 takje tijm
1 blad laurier
1/2 bouillonblokje
1/2 bosje peterselie
zout, peper
PUB

Bereiding van aardappelen à la paysanne

Schil en was de aardappelen. Snij ze in blokjes van 2 op 2 cm.

Snij de ham in kleine stukjes.

Schil de ui en snij fijn. Warm de olie op in een braadpan. Laat de ui en ham aanbakken gedurende 5 minuten. Goed roeren. Voeg de aardappelen toe en roer goed. Zachtjes zouten.

Doe de witte wijn erbij. Voeg de tijm, laurier en het bouillonblokje toe. Bedek. Op een heel zacht vuurtje laten stoven gedurende 25 minuten.

Was de peterselie en haal de blaadjes eraf en snij de fijn! Voeg ze toe op het moment dat u serveert.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/11/2011 - 14h05
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB