Aardappelen met mosterdzaadjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Ingrediënten voor 2 personen


Aardappelen: 400 g
Rode uien: 2
Bacon: 2 sneden
Olijfolie: 1 eetlepel
Suiker: 1 mespuntje
Balsamicoazijn: 3 eetlepels
Mosterdzaadjes: 1 dessertlepel

Het recept


Bereidingstijd: 40 minuten of 30 minuten in de snelkookpan
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 15 à 20 minuten in kokend zout water. Snij ze in schijfjes als ze afgekoeld zijn. Schil de rode ui en snij hem in stukjes.
Braad de bacon aan in een pan, zonder boter. Laat hem uitdruppen op absorberend papier. Giet het vet weg. Warm de olie op en laat er de ui samen met de suiker in smelten. Meng alles goed dooreen. Voeg er de aardappelen en de mosterdzaadjes aan toe. Strooi er peper en zout op, doe het deksel op de pan en laat de aardappelen gedurende 5 minuten koken op een zacht vuurtje. De aardappelen moeten mooi zacht zijn.
Voeg er de bacon aan toe en giet er balsamicoazijn over. Voorzichtig mengen en serveren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB