Aardappelen met laurier

Recept aangemaakt op 11/05/2016 - 11h13 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/05/2017 - 17h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

4 grote, vastkokende aardappelen 4 teentjes look 12 blaadjes laurier 1 eetlepel grof zeezout 4 eetlepels room 1 snuifje saffraan zout peper

PUB

Was de aardappelen. Laat ze 20 minuten stomen (ze mogen vanbinnen niet gaar zijn).
Schil de teentjes look en snij ze in fijne schijfjes.
Leg vier vierkante stukken aluminiumfolie klaar.
Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 6/7).
Leg op elk stuk papier een aardappel.
Prik er enkele keren in met een scherp mes. Leg in elk pakketje een blad laurier en
enkele schijfjes look. Bestrooi met zout en peper van de molen.
Maak de pakketjes dicht en leg ze 30 minuten in de oven. Doe de room en twee
eetlepels koud water in een kleine kookpot. Breng aan de kook. Kruid met zout, peper
en met de saffraan. Giet de saus in een sauskom.
Dien de aardappelen op in hun pakketje en geef de saus er apart bij.

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 11/05/2016 - 11h13 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/05/2017 - 17h00
PUB