Aardappelen in papillot

Recept aangemaakt op 07/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 12/01/2015 - 11h52
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
5 minutes
Ingrediënten :

800 g kleine krielaardappelen
4 teentjes look
4 takjes tijm
4 koffielepels olijfolie
snuifje zout
PUB

Bereiding van aardappelen in papillotten

Schrob de aardappelen met een staalsponsje onder de kraan tot de schil eraf is.

Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur (240 / 250°C).
Neem vier ovenbestendige keramieken ontbijtkommetjes.
Neem vier grote vellen aluminiumpapier en bedek daar de binnenkant van elke kom mee. Let erop dat u er met uw nagels niet doorzit.

Verdeel de aardappelen over de kommetjes.

Pel de lookteentjes en leg er telkens een in het midden van de aardappelen. Steek er ook een takje tijm tussen.

Doe in elk kommetje 1 eetlepel water en 1 koffielepel olijfolie. Bestrooi met enkele korreltjes fleur de sel.

Neem de vier hoeken van het aluminiumpapier vast, til ze wat op en maak het papillotje zo hoog mogelijk en hermetisch dicht.

Zet de kommetjes 30 tot 35 minuten in de oven.
Haal ze eruit en dien ze zo op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 07/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 12/01/2015 - 11h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB