Aardappelen Darphin

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016 - 10h31
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 kg aardappelen
2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
peper en zout
PUB

Bereiding van de Darphin aardappelen

Schil, was en rasp de aardappelen.

Dep ze voorzichtig droog met een vaatdoek en spreid ze uit. Breng ze op smaak en zorg ervoor dat peper en zout goed verspreid zijn.

Verhit 1 eetlepel olie in een anti-aanbakpan. Doe de aardappelen erbij en druk ze stevig aan.

Bak 5 minuten op een hoog vuur, zet het vuur lager en bak nog 10 à 12 minuten.

Leg een rond bord op de pan. Neem de pan stevig vast en draai ze om zodat de aardappelen op het bord belanden.

Verhit de rest van de olie in de pan. Laat de aardappelen van het bord in de pan glijden en laat ze nog 15 à 20 minuten op een zacht vuur aan de andere kant bakken.

Leg de aardappelkoek op een schotel. Dien heel warm op. Snijd hem aan zoals een taart.

U kunt ook kleine aardappelkoekjes maken in een poffertjespan.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016 - 10h31
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB