Aambeien uitgelegd op video

Duur: 
0,93 minute

Vous devez installer le plugin flash et activer le javascript pour visualiser ce contenu

Bloedvaten transporteren bloed van het hart naar alle organen en weefsels in het lichaam. De endeldarm, de anus en de anale opening bevatten veel bloedvaten.

Het komt voor dat de bloedvaten van de anus bij verhoogde druk in de endeldarm opzwellen; de verhoogde druk kan het gevolg zijn van verstopping (constipatie), diarree, zwangerschap of ouderdom. Die gezwollen bloedvaten worden aambeien genoemd.

Veel mensen hebben last van aambeien. De meest voorkomende oorzaak van aambeien is het persen bij de stoelgang. Aambeien kunnen inwendig in de anus voorkomen of uitwendig, net onder de huid bij de anale opening. Ze kunnen ook bij de anus uitpuilen. Enkele symptomen die zich bij aambeien voordoen zijn bloeding van de endeldarm na de stoelgang, pijnlijke stoelgang en jeuk aan de anus.

Bijgewerkt door Blausen (Collectief) op 02/06/2015
Origineel artikel geschreven door op 17/01/2011

Vindt u deze video interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Avatar de babu
Aambeien
Door babu 26/01/11 - 20.34
Ietwat te simplistisch voorgesteld. Is héél wat gecompliceerder dan dat. Spreek uit ervaring.
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de keurig
Door keurig 17/04/12 - 17.24
 Lijdt aan aambeien en ben tevens allergisch aan NSAID(niet steroide antin inflammatoire geneesmiddelen) Wat nu?) Mag zomaar geen pijnstillers of ontstekings remmers nemen.Ben reeds 2 maal in spoed ...

Uw interactief gedeelte over Aambeien

Neem deel aan de meest recente discussies

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden