AAAR-Salade (asperges, artisjokken, avocado's, radijzen)

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor AAAR-Salade: Ingrediënten voor 4 personen


1 bosje groene asperges
4 kleine jonge artisjokken
2 avocado's
1 citroen
1 bosje radijzen
1 bosje kervel
1 kropsla of 2 grepen gemengde sla
3 eetlepels koolzaadolie
1 tot 2 eetlepels ciderazijn
zout
versgemalen peper

Recept voor AAAR-Salade: Bereiding


Snij de kopjes van de asperges af (ongeveer 10 cm) en was die.
Hou er vier van opzij en dompel de andere 5 minuten onder in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en zet opzij.
Snij de bladeren van de artisjokken op één derde van de hoogte af. Trek daarna de buitenste bladeren uit en gooi ze weg. Snij daarna elke artisjok in vieren en trek eventueel het pluizige gedeelte middenin uit. Leg ze in citroenwater.
Schil de avocado's, snij het vruchtvlees in mooie stukken en besprenkel ze met citroen om verkleuring te voorkomen.
Maak de radijzen schoon en was ze. Snij ze doormidden.
Stroop de kervelblaadjes af.
Maak de sla schoon en was hem. Droog goed in een droogzwierder.
Leg de gare aspergekoppen samen met de artisjokken, de avocado, de radijzen, de kervel en de sla in een grote slakom of op een schotel. Wissel af van kleur.
Snij de rauwe aspergekoppen met een dunschiller in dunne reepjes en doe ze erbij.
Meng in een kom de koolzaadolie met de ciderazijn, het zout en de peper. Klop de vinaigrette stevig op en giet die over de salade.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB