• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

A/H1N1-griep: heb ik de symptomen van de A/H1N1-griep?

A/H1N1-griep: heb ik de symptomen van de A/H1N1-griep?U voelt zich grieperig, maar u weet niet zeker of u de "echte" griep hebt, de A/H1N1-griep, die uit Mexico komt en al maanden de krantenkoppen haalt. Een test kan u helpen om wat meer duidelijkheid te krijgen.

Een test om de A/H1N1-griep op te sporen op basis van uw symptomen


Het is nu overduidelijk dat de epidemie van A/H1N1-griep ook ons land inpalmt. Het aantal getroffen mensen blijft zeer snel toenemen, hoewel het sterftecijfer ten gevolge van deze griep nog redelijk beperkt is. De Vrije Universiteit Brussel heeft onlangs, in samenwerking met de Université Libre de Bruxelles, een test online gezet. Uitgaande van de symptomen die u ondervindt, zou u met deze test uw risico om de griep effectief te krijgen, moeten kunnen inschatten. Koorts, hoest, spierpijn, keelpijn... Alle griepsymptomen worden overlopen. Als uw symptomen duidelijk zijn, tracht een tweede pagina te bepalen of u blootgesteld werd aan het virus. Misschien bent u ook getroffen door een andere infectieziekte.

Een onlinetest volstaat niet om de A/H1N1-griep te diagnosticeren!


De door deze gratis test verstrekte gegevens zijn interessant als u zich zorgen maakt omdat u sommige symptomen van de A/H1N1-griep ondervindt. De test is inderdaad zo ontworpen dat hij het onderscheid maakt tussen de typische symptomen van de A/H1N1-griep en de symptomen die gewoonlijk voorkomen bij alle winterziekten (en die dus minder verontrustend zijn). Het kan ook interessant zijn om al een idee te hebben voordat u uw huisarts raadpleegt. In deze tijden van epidemieën, kunnen huisartsen inderdaad heel veel werk hebben. Toch zou het uiteraard niet verstandig zijn om enkel en alleen op die onlinetest te vertrouwen. Deze test aarzelt trouwens niet om u bij de minste twijfel naar uw huisarts te verwijzen.

Artikel gepubliceerd door op 02/11/2009

Vindt u het artikel interessant?