• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

A/H1N1-griep: een stand van zaken vóór de feesten

A/H1N1-griep: een stand van zaken vóór de feestenIn België is het aantal nieuwe gevallen van A/H1N1-griep al enkele weken aan het dalen. Deze situatie is tekenend voor het goede verloop van de vaccinatiecampagne. En dat net vóór de grote bijeenkomsten van december...

België en de A/H1N1-griep: een stand van zaken


Sinds het begin van de A/H1N1-pandemie, liepen in België 186 855 personen een besmetting op, zowat 2% van de bevolking dus. Naar verluidt, zouden 13 mensen overleden zijn ten gevolge van de complicaties van de griepinfectie. Volgens het recentste weekverslag van de cel Influenza (26 november 2009), lijkt het aantal gevallen van A/H1N1-griep echter al voor de derde opeenvolgende week te dalen. Door deze vertraging van de epidemie in ons land, kan de vaccinatiecampagne dus in alle rust voortgezet worden.

Hoe zit het met de vaccinatie tegen de A/H1N1-griep?


Het Europese Geneesmiddelenagentschap bevestigde onlangs dat één dosis van het vaccin voldoende bescherming biedt tegen de A/H1N1-griep, met uitzondering van de kinderen jonger dan 10 jaar en immunodeficiënte personen, die twee doses nodig zullen hebben. In ons land werd tot nu toe bijna één miljoen mensen gevaccineerd tegen de A/H1N1-griep.

Artikel gepubliceerd door op 07/12/2009

Bronnen: Communiqué van het Interministerieel Commissariaat Influenza, 26/11/2009 (www.influenza.be) Perscommuniqué Centers for Disease Control and Prevention, 19/11/2009 (www.cdc.gov)

Vindt u het artikel interessant?