• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Tips (0)

4 toffe sporten voor deze zomer

4 toffe sporten voor deze zomer

Niets is zo deprimerend als sporten in een fitnesscentrum terwijl buiten de zon schijnt. Maar deze zomer is een ideale periode om aan lichaamsbeweging te gaan doen!

Om de routine te doorbreken en u eens van omgeving te doen veranderen, nemen we vier leuke sporten onder de loep die zich perfect lenen om ’s zomers te doen… in het water of in open lucht!

1- Aqua Zumba

Als u Zumba kent, zult u dol zijn op de waterversie voor de warme dagen!

De formule is net dezelfde: een mix van dansen en fitnessoefeningen die worden uitgevoerd op het ritme van Latijns-Amerikaanse muziek. Maar hier komen nog het plezier van het baden en de voordelen van het spierwerk in het water erbij. Door de weerstand van het water moeten uw spieren namelijk extra werken en is er ook een natuurlijke drainage die het hele lichaam verstevigt. En omdat u door het water gedragen wordt en dus bijna gewichtloos bent, worden ook uw gewrichten ontzien.

Een must dus als u zich wilt uitleven in een leuke sfeer en zonder al te veel moeite spieren wilt kweken!

2- Stand up paddle

In tegenstelling tot surfen hebt u voor deze nieuwe sport geen golven of wind nodig!

Stand up paddle of peddelsurfen komt uit Hawaï en werkt als volgt: de surfer glijdt al staand op de surfplank over het water en beweegt zich intussen voort met een peddel. Hij krijgt zo het gevoel op het water te «lopen» en intussen kan hij volop genieten van de omgeving.

Stand up paddle is voor zo goed als iedereen haalbaar (de surfplank is heel stabiel) en wordt beoefend op alle wateren: op zee, op een rivier, op een vijver of in een kanaal. Een goed idee voor wie zijn evenwicht wil verbeteren en zijn hele lichaam gespierder wil maken (de dijen, billen, schouders, rug, buikspieren, enz.).

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2015
Origineel artikel geschreven door op 09/07/2014

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Natuursporten zijn in!

Vindt u het artikel interessant?