4 toffe sporten voor deze zomer

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2015 - 11h22
-A +A

Niets is zo deprimerend als sporten in een fitnesscentrum terwijl buiten de zon schijnt. Maar deze zomer is een ideale periode om aan lichaamsbeweging te gaan doen!

Om de routine te doorbreken en u eens van omgeving te doen veranderen, nemen we vier leuke sporten onder de loep die zich perfect lenen om ’s zomers te doen… in het water of in open lucht!

1- Aqua Zumba

Als u Zumba kent, zult u dol zijn op de waterversie voor de warme dagen!

De formule is net dezelfde: een mix van dansen en fitnessoefeningen die worden uitgevoerd op het ritme van Latijns-Amerikaanse muziek. Maar hier komen nog het plezier van het baden en de voordelen van het spierwerk in het water erbij. Door de weerstand van het water moeten uw spieren namelijk extra werken en is er ook een natuurlijke drainage die het hele lichaam verstevigt. En omdat u door het water gedragen wordt en dus bijna gewichtloos bent, worden ook uw gewrichten ontzien.

Een must dus als u zich wilt uitleven in een leuke sfeer en zonder al te veel moeite spieren wilt kweken!

2- Stand up paddle

In tegenstelling tot surfen hebt u voor deze nieuwe sport geen golven of wind nodig!

Stand up paddle of peddelsurfen komt uit Hawaï en werkt als volgt: de surfer glijdt al staand op de surfplank over het water en beweegt zich intussen voort met een peddel. Hij krijgt zo het gevoel op het water te «lopen» en intussen kan hij volop genieten van de omgeving.

Stand up paddle is voor zo goed als iedereen haalbaar (de surfplank is heel stabiel) en wordt beoefend op alle wateren: op zee, op een rivier, op een vijver of in een kanaal. Een goed idee voor wie zijn evenwicht wil verbeteren en zijn hele lichaam gespierder wil maken (de dijen, billen, schouders, rug, buikspieren, enz.).

Initialement publié par Karell Robert, gezondheidsjournaliste le 09/07/2014 - 11h28 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 14/07/2015 - 11h22
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Welke ziektes kunnen we oplopen in openbare toiletten? Gepubliceerd op 28/11/2016 - 09h22

Openbare toiletten zijn een geval apart. Of ze er nu netjes uitzien of niet, in onze fantasie krioelen ze van de microben die klaarstaan om ons te overvallen en op te zadelen met darmproblemen en andere leuke dingen. Maar die vermeende kwalen zijn ni...

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Conditie: hoe begin ik met sporten? Gepubliceerd op 22/04/2014 - 15h35

Voor de conditie, zowel uitwendig als inwendig, het moreel, de gezondheid... Sportbeoefening is een onontbeerlijk ingrediënt voor wie zich goed wil voelen in zijn vel. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Terwijl bewegen voor sommige mensen vanz...

Zes tips om opnieuw aan sport te doen Gepubliceerd op 02/06/2015 - 11h45

De lente is in het land en de zomer is in aantocht. Dit jaar beginnen we ermee, maar we storten ons niet zomaar op onze sportschoenen, omdat we geen kwetsuren willen oplopen die ons meteen opnieuw in onze zetel zouden doen belanden! We geven u zes ti...

Meer artikels