30 minuten per dag steppen, body attack of zumba houdt borstkanker op een afstand

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 05/11/2014 - 15h03
-A +A

Elke dag dertig minuten intens bewegen in de vorm van een sessie aerobics, step, body attack of zumba is ideaal voor de conditie, voor het figuur, tegen de overtollige kilo’s, voor het hart, de longen … én tegen borstkanker.

PUB

Risico op borstkanker vermindert met 20%

Volgens een team van Britse wetenschappers volstaat 30 minuten intens sporten per dag om het risico om borstkanker te krijgen met 20% te verminderen.

De intensiteit van de sport speelt wel een cruciale rol. Bij joggen of fietsen werd in deze studie geen daling van het risico op borstkanker vastgesteld.

Bij mensen met obesitas daalt het risico met 55%

De studie stelt ook een verhoogd risico op borstkanker vast bij vrouwen met obesitas. Maar door intensieve lichaamsbeweging kan deze groep van vrouwen het risico op borstkanker met maar liefst 55% verminderen.

Wat moet u in de praktijk onthouden?
Heel regelmatig intens sporten is een goeie zaak voor alle vrouwen.

Het is nooit te laat! Zelfs in de menopauze is deze gewoonte nog altijd sterk aan te bevelen. In die periode van het leven heeft lichaamsbeweging heel positieve effecten op de gezondheid van onder meer hart en bloedvaten, van het ademhalingsstelsel, de gewrichten, de botten en het gewicht én het vermindert het risico op kanker.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 05/11/2014 - 15h03

National Cancer Research Institute, conférence du 3 novembre 2014, Liverpool, Royaume-Uni.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Bewegen is goed tegen kanker! Geüpdatet op 19/07/2005 - 00h00

Sedentariteit bevordert niet alleen hart- en vaatziekten en diabetes, maar verhoogt ook het kankerrisico. Bewijs: lichaamsbeweging vermindert het aantal gevallen van colon- en borstkanker met minstens 20 %!

Zes tips om borstkanker te voorkomen Geüpdatet op 01/04/2008 - 00h00

Leeftijd, erfelijkheid en de hormonen zijn elementen die nu eenmaal niet te veranderen zijn, maar onze keuzes en onze manier van leven kunnen wel helpen om borstkanker terug te dringen. Hieronder volgen zes tips voor vrouwen om borstkanker te bestrij...

Borsten van sportvrouwen: voorzichtigheid geboden... Gepubliceerd op 02/07/2012 - 17h51

Ook voor uw borsten is sportbeoefening een prima activiteit. Eén van de voordelen van sport is dat u daarmee de risico's op borstkanker kunt verkleinen. Toch kan sporten ook nadelig zijn voor uw borsten indien u verzuimt een aantal maatregelen te tre...

Meer artikels