Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste

2011: 4 ideeën die uw leven aangenamer kunnen maken

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/01/2011 - 00h00
-A +A

Reeds deze week ontdekt u op e-gezondheid voorbeelden van strategieën om de komende twaalf maanden extra kilo's te vermijden. In dit artikel bieden we u vier ideeën die uw leven aangenamer kunnen maken.

Idee om uw leven aangenamer te maken: geduld


Dit idee lijkt nogal vreemd in een periode waarin alles steeds sneller gaat. En toch, wat kan nuttiger zijn dan geduld om te strijden tegen de stress? Leren leven met vertragingen, waaraan we toch niets kunnen veranderen, en dat zonder ons op te winden, gewoon genieten van rustige momenten zoals avonden waarop alles kan en niets moet, andere mensen volgens hun eigen ritme laten leven zonder daar zelf in mee te gaan... Geduld is een plaats geven aan stilte en rust: daarom is het zo waardevol!

Idee om uw leven aangenamer te maken: beleefdheid


Alweer een verouderde deugd! Iemand begroeten of bedanken, zijn plaats in de trein aan iemand afstaan... Alle gedragingen voorgeschreven door de regels van de beleefdheid zijn toch geen betekenisloze rituelen! Deze kleine attenties zijn een stilzwijgende erkenning van de aanwezigheid van en het respect voor een andere persoon. Laten we onze ideeën over beleefdheid eens herzien. We kunnen de algemene beleefdheidsregels ten opzichte van de anderen gerust naleven, maar we moeten ook durven eisen dat anderen dat ook ten opzichte van ons doen!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/01/2011 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
De 10 geheimen van het zelfrespect Gepubliceerd op 24/10/2014 - 15h35

Gelukkig zijn is een van de belangrijkste basisingrediënten van een lang leven. Geluk is echter niet mogelijk zonder een gezonde dosis zelfrespect. Goed nieuws: het zelfrespect versterken, dat kan men leren!

Maak uw dromen waar! Geüpdatet op 20/01/2004 - 00h00

U hebt ongetwijfeld een droom die u had willen verwezenlijken, maar die u onhaalbaar lijkt. Een kinderdroom, een grandioze droom zoals in de film. In de loop van de jaren hebt u er echter een streep onder getrokken. Jammer, maar that's life, zeker? H...

7 goede redenen voor fantasma's Geüpdatet op 15/03/2010 - 00h00

Fantasma's maken wezenlijk deel uit van onze seksuele beleving. Ze zijn niet alleen afkomstig uit onze verbeeldingswereld, ze spelen ook een rol in ons liefdesleven. Geen sprake dus van schaamte wanneer we het hebben over onze fantasma's ! Het is vee...

Meer artikels