200 miljoen zwaarlijvigen binnen 10 jaar!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache : Aanpassing: Dr. Philippe Burton op 15/11/2001 - 00h00
-A +A

Binnen 10 jaar zal China 200 miljoen zwaarlijvige mensen tellen! Zwaarlijvigheid verhoogt de kans op ernstige aandoeningen zoals suikerziekte (of diabetes), kanker en hartaanval en is dan ook een grote uitdaging voor de Chinese overheid in de 21ste eeuw.

PUB

Over enkele jaren zal China worden geconfronteerd met een ernstig volksgezondheidsprobleem. Het cijfer van 200 miljoen zwaarlijvigen (even veel als het aantal inwoners van Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië samen) is misschien zelfs nog een onderschatting.

Zwaarlijvigheid als teken van ondervoeding

Volgens experts is China het land waar het gemiddeld gewicht van de bevolking het snelst stijgt. In juni heeft een verantwoordelijke van de Wereldgezondheidsorganisatie verklaard dat 1/3 van de volwassen Chinezen zwaarlijvig is. Maar dat zou niet toe te schrijven zijn aan een verbetering van de levensstandaard, maar zou eerder een teken zijn van ondervoeding. Men veronderstelt dat het proces als volgt verloopt: "In Azië brengen ondervoede vrouwen te kleine kinderen ter wereld, die bij het groter worden resistent worden tegen insuline, waardoor het bloedsuikerspiegel stijgt. En op volwassen leeftijd zullen ze dan de kilo's opstapelen..."

Gepubliceerd door Dr. Philippe Burton op 15/11/2001 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
De extra kilo's onder het mes Geüpdatet op 12/06/2007 - 00h00

Overgewicht wordt het gezondheidsprobleem nummer één van de 21ste eeuw. Het begint zelfs epidemische vormen aan te nemen. En niet alleen in Amerika! Van de 450 miljoen Europeanen kampen er 204 miljoen met overgewicht en lijden er 61 miljoen aan obesi...

Meer artikels