• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

2 kilo minder dankzij acupunctuur?

2 kilo minder dankzij acupunctuur?Wenst u dat uw zomerjurkje nog mooi past zonder dat u (al te veel) de buikriem moet aanhalen, dan hebt u nog enkele maanden de tijd om het vermagerend effect van acupunctuur te testen!

Kan acupunctuur u helpen in de strijd tegen overgewicht?


Acupunctuur, de geneeswijze die de energiestromen in het lichaam met dunne naalden beïnvloedt, zou o.a. de eetlust kunnen verminderen en helpen om de frustraties die bij een dieet horen, beter te verdragen. Dat is althans wat talrijke beoefenaars van deze alternatieve therapie beloven. Hoewel ze in onze contreien deel uitmaakt van de meest erkende therapieën, is acupunctuur bij artsen en wetenschappers nog altijd zeer omstreden.

Tussen 1,5 en 2 kilo minder


Om er meer over te vernemen, heeft een team wetenschappers 31 wetenschappelijke studies, gewijd aan de vermagerende eigenschappen van acupunctuur, onder de loep genomen. Hun besluit? Vergeleken met meer conventionele behandelingen (hypocalorisch dieet, eetlustremmers…), kon met acupunctuur een bijkomend gewichtsverlies van bijna 2 kilo bereikt worden. In vergelijking met een placebo, toonden de dunne naalden eveneens hun doeltreffendheid: 1,560 kilo minder op de weegschaal!

Artikel gepubliceerd door op 23/03/2009

Bronnen: Cho SH et coll., International Journal of Obesity, januari 2009

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden