Onze voeten dragen het volledige gewicht van ons lichaam. Tijdens sport activiteiten, zoals hardlopen bijvoorbeeld, doen zij dienst als schokbrekers en bij elke stap, ondergaan ze letsels. Als we rekening houden met de essentiële rol die onze voeten...
Onze voeten krijgen het het hele jaar door hard te verduren, en zeker in de zomer.
Probeer ze dagelijks te verzorgen, want ze zijn veel te kostbaar om ze te verwaarlozen. Hieronder geven we u in tien vragen / antwoorden de basiszorgen voor gelukkige voeten.

- 1) De nieuwe hydrocolloïde pleisters voor blaren:
- 2) Moet men een blaar doorprikken?
- 3) Wat is mycose?
- 4) Wat valt er te doen tegen zweetvoeten?
- 5) Wat moet men doen om geen wratten in het zwembad op te lopen?
- 6) Wat is het grootste nadeel van permanent met nagellak rond te lopen?
- 7) Wat is een atleetvoet?
- 8) Als men een ingegroeide nagel heeft:
- 9) Wat is het verschil tussen een likdoorn en een eksteroog?
- 10) Wat is een hallux valgus?
1) De nieuwe hydrocolloïde pleisters voor blaren:
Voorkomen blaren.
Deze nieuwe pleisters zijn vooral nuttig ter preventie van blaren. Ideaal is dus om ze aan te brengen voor er een blaar ontstaat, dus zodra men abnormale wrijvingen voelt, bijvoorbeeld bij het dragen van nieuwe schoenen, of tijdens een hele middag shoppen of wandelen
Ze bevorderen ook wel het genezingsproces, maar zeker niet in die mate dat de blaar in enkele uren zou weg zijn. Ze schermen de wonde af en beschermen ze dus, waardoor men opnieuw kan stappen en in zijn schoenen kan, wat de genezing ook weer in de hand werkt.
2) Moet men een blaar doorprikken?
Ja.
Het is beter om een blaar te doorprikken en het vocht te laten weglopen (steek een vooraf ontsmette naald met draad door de blaar en laat de draad zitten). Snij of trek de blaar vooral niet open, want de huid beschermt de wonde.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina