10 tips om beter te vermageren!

10 tips om beter te vermageren!

We weten het allemaal: om te vermageren, moeten we minder vet, minder suiker en minder vlees eten, maar meer fruit en groenten, en bovendien mogen we tussendoor niet knabbelen. Het is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Blijven uw inspanningen zonder resultaat? Verander eens van tactiek en wijzig uw voedingsgewoonten.

1) Breng de groenten op smaak

Meer groenten eten betekent niet noodzakelijk dat u ze in water moet koken en zo moet opeten. Ze moeten uiteraard ook niet in de olie of in de boter baden. U kunt ze stoven, pureren, gratineren, er een slaatje van maken… U kunt ze ook op smaak brengen met kruiden, balsamicoazijn, een yoghurtsausje, enz.
Hetzelfde geldt voor de bereiding van vis: als men u aanraadt om tweemaal per week vis te eten, dan is het logisch dat u de bereidingswijze varieert. Keuze genoeg: vis in court-bouillon, gegrilleerde vis, vis in papillot… Breng het gerecht ook op smaak volgens de inspiratie van de dag: mosterdsaus, uienfondue, tomatenpuree, citroen, curry…

2) Eenmaal per dag vlees eten is voldoende

Het is echt niet nodig bij elke maaltijd vlees (of vis, eieren, ham) te eten. Een aanvoer van dierlijke eiwitten eenmaal per dag is voldoende. Eet u bijvoorbeeld 's middags vlees, dan kunt u 's avonds een maaltijd samenstellen met groenten (rauwkost of soep), gevolgd door zetmeel of granen (pasta, rijst, tarwe, quinoa, bulgur…) die u serveert met ratatouille, champignons, tomaten, enz.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/01/2014
Origineel artikel geschreven door op 09/02/2009

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Dieet: afslanken, maar daarbij bepaalde valstrikken vermijden

Vindt u het artikel interessant?